\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Sommarpaj med spenat, rödbetor, getost och linser
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Sommarpaj med spenat, rödbetor, getost och linser
skriv ut recept
Medium
4 personer
80 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 burkar
Bonduelle
linser (2 x 160 g avrunnen vikt)
1 pajdeg
200 g rödbetor, kokta
50 g babyspenat
4 ägg
2,5 dl grädde
100 g getost
Salt
Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
2 burkar
Bonduelle
linser (2 x 160 g avrunnen vikt)
1 pajdeg
200 g rödbetor, kokta
50 g babyspenat
4 ägg
2,5 dl grädde
100 g getost
Salt
Svartpeppar
Steg 1
Rulla ut pajdegen i pajformen och nagga den med en gaffel. Ställ kallt.
Steg 2
Skär de kokta rödbetorna i lagom stora skivor.
Steg 3
Blanda bönor, linser och spenat och fördela i pajen.
Steg 4
Vispa ägg och grädde med salt och peppar och häll i pajen.
Steg 5
Smula getosten över pajen och grädda pajen i förvärmd ugn på 185 grader i 45-60 minuter tills den fått fin färg. Låt pajen svalna på bakgaller.
Steg 6
Servera pajen ljummen eller kall med en grönsallad.
Tips:
Kan även tillredas med bönor, kikärter, zucchini och färskost.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Spaghetti med linsbolognese
Se receptet
Bakade chilibönor med majs, rotfrukter, ...
Se receptet
Röd linssoppa med ingefära, apelsin och ...
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Majs - 300 g
Majs - 3 x 150 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Lunch bowl quinoa - 250g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g