\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Tonfisksallad med gurka, röda kidneybönor, senap och knäckebröd
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Tonfisksallad med gurka, röda kidneybönor, senap och knäckebröd
skriv ut recept
Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
1 burk
Bonduelle
röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)
2 burkar tonfisk i vatten, avrunna
1/2 gurka
1 grönt äpple
2 msk grov senap
1 obesprutad citron
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
4-8 st tunna avlånga knäckebröd eller grillat bröd
Dill
Ingredienser för 4 personer
1 burk
Bonduelle
röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)
2 burkar tonfisk i vatten, avrunna
1/2 gurka
1 grönt äpple
2 msk grov senap
1 obesprutad citron
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
4-8 st tunna avlånga knäckebröd eller grillat bröd
Dill
Steg 1
Skala gurkan, skär den på längden, skrapa ur fröna och skär i skivor.
Steg 2
Skär äpplet i tunna klyftor.
Steg 3
Riv skalet av en citron på den fina sidan av rivjärnet och pressa ut saften.
Steg 4
Blanda senap med citronsaft och olivolja, krydda med salt och peppar.
Steg 5
Blanda allt försiktigt till en sallad, krydda med salt och peppar.
Steg 6
Servera salladen på knäckebröd och strö över persilja.
Tips:
Kan gärna serveras med rökt makrill eller annan fisk.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...
Se receptet
Vegetarisk gryta med kidneybönor och maj...
Se receptet
Svamptoast med röda kidneybönor och kikä...
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Majs - 300 g
Majs - 3 x 150 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Lunch bowl quinoa - 250g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g