Majs och röda kidneybönor i tacoskal med knaprigt rebensspjäll och ananas-salsa
Medium
4 personer
25 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 burkar Bonduelle majs och röda kidneybönor (avrunnen vikt 140 g x 2)
2 dl crème fraiche, 18 %
1/4 knippe koriander
400 g stekt revbenspjäll/kotlettrad
8-12 tacoskal
Salsa:
150 g ananas
3 salladslök
1/2 röd chili
1 lime, obesprutad – saft och finrivet skal
20 g inlagda gröna jalapeños
1 msk. vätska från jalapeñoslagen
1 msk. florsocker
Salt och svartpeppar
2 dl crème fraiche, 18 %
1/4 knippe koriander
400 g stekt revbenspjäll/kotlettrad
8-12 tacoskal
Salsa:
150 g ananas
3 salladslök
1/2 röd chili
1 lime, obesprutad – saft och finrivet skal
20 g inlagda gröna jalapeños
1 msk. vätska från jalapeñoslagen
1 msk. florsocker
Salt och svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
2 burkar Bonduelle majs och röda kidneybönor (avrunnen vikt 140 g x 2)
2 dl crème fraiche, 18 %
1/4 knippe koriander
400 g stekt revbenspjäll/kotlettrad
8-12 tacoskal
Salsa:
150 g ananas
3 salladslök
1/2 röd chili
1 lime, obesprutad – saft och finrivet skal
20 g inlagda gröna jalapeños
1 msk. vätska från jalapeñoslagen
1 msk. florsocker
Salt och svartpeppar
2 dl crème fraiche, 18 %
1/4 knippe koriander
400 g stekt revbenspjäll/kotlettrad
8-12 tacoskal
Salsa:
150 g ananas
3 salladslök
1/2 röd chili
1 lime, obesprutad – saft och finrivet skal
20 g inlagda gröna jalapeños
1 msk. vätska från jalapeñoslagen
1 msk. florsocker
Salt och svartpeppar
- Steg 1Skär ananasen i små tärningar och skiva lök och chili fint.
- Steg 2Riv skalet av en lime på den fina sidan av rivjärnet och pressa i saften.
- Steg 3Finhacka jalapeno och blanda med resten av ingredienserna till salsan. Smaka av med salt och peppar.
- Steg 4Häll majs och bönor i en sil och låt rinna av. Hacka koriander grovt och blanda den med crème fraiche, majs och bönor. Smaka av med salt och peppar.
- Steg 5Fördela majs/röda kidneybönor i tacoskal, skär köttet i lagom stora bitar och lägg dem i tacoskalen.
- Steg 6Lägg upp tacoskalen på ett fat eller på små brickor.
- Steg 7Servera med ananas-salsa och strö över lite extra koriander.
Tips:
Du kan byta ut koriandern mot basilika och använda kyckling eller nötkött.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
- SE RECEPTET
Thaikycklingsallad med majs, kål och röd chilisås
- SE RECEPTET
Sommarrisotto med majs, tomat och timjan
- SE RECEPTET
Banan-och majs muffins med kokos, bär och skyr
Se även:








