2 burkar Bonduelle linser (2 x 160 g avrunnen vikt)
100 g getost
¼ knippa mynta
Salt
Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
400 g svampmix
400 g rotpersilja
2 vitlöksklyfta
1 rödlök, cirka 50 g
¼ kruka färsk oregano
2 msk. olivolja
2 burkar Bonduelle linser (2 x 160 g avrunnen vikt)
100 g getost
¼ knippa mynta
Salt
Svartpeppar
Steg 1
Rensa svampen och skär den i mindre bitar.
Steg 2
Skala rotpersiljan och skär den på längden i tunna stavar.
Steg 3
Finhacka rödlök, vitlök och oregano.
Steg 4
Bryn rotpersiljan, löken och vitlöken i olja i en varm panna tills de blivit ljusbruna, blanda i oreganon och smaka av med salt och peppar.
Steg 5
Häll över på ett litet fat, och strö över linser och ost. Garnera med grovhackad mynta.
Steg 6
Servera med bröd och extra olivolja.
Tips:
Rätten kan serveras som tillbehör till både fisk och kött, men fungerar även utmärkt som en egen vegetarisk måltid. Linserna kan ersättas med kikärter.