200 g svamp (champinjon, ostronmussling eller kantarell)
1 liten lök
1 burk Bonduelle Majs (140 g avrunnen vikt)
20 g smör
1,5 dl vispgrädde
Salt och peppar
Lite citronsaft
2 msk nyhackad bredbladig persilja
Lite finrivet citronskal
30 g hasselnötter
Ingredienser för 1 person
2 skivor surdegsbröd
200 g svamp (champinjon, ostronmussling eller kantarell)
1 liten lök
1 burk Bonduelle Majs (140 g avrunnen vikt)
20 g smör
1,5 dl vispgrädde
Salt och peppar
Lite citronsaft
2 msk nyhackad bredbladig persilja
Lite finrivet citronskal
30 g hasselnötter
Tillaga detta recept med:
Majs - 3 x 150 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Steg 1
Rensa svampen och skär i skivor. Hacka löken fint. Häll av majsen.
Steg 2
Hetta upp en panna, lägg i smör och stek svampen på hög värme tills den är gyllene. Tillsätt lök och fräs med svampen i ca 1 minut. Häll majs och grädde i pannan, och låt stuvningen koka in lite och bli krämig. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
Steg 3
Rosta bröden i brödrosten medan stuvningen sjuder. Hacka persilja och hasselnötter grovt. Lägg varm svamp- och majsstuvning på det rostade brödet. Strö över hackad persilja, hackade nötter och lite finrivet citronskal.
Tips:
Det är också jättegott att rosta hasselnötterna i en torr panna innan du hackar dem.