1. >Recept
  2. >Majspannkakor

Majspannkakor

Lätt
4 personer
40 min.
Ingredienser:
till 4 personer
Ingredienser – pannkakor:

1 burk Bonduelle majs (150 g)

2 msk smör, smält

70 g mjöl

250 ml mjölk

2 stora ägg

0,5 tsk salt

Smör eller olja till pannan

1 msk chiliflingor

Ingredienser – topping:

2 avokador

Fetaost

Chiliflingor

Rostad majs
Ingredienser för 4 personer
Ingredienser – pannkakor:

1 burk Bonduelle majs (150 g)

2 msk smör, smält

70 g mjöl

250 ml mjölk

2 stora ägg

0,5 tsk salt

Smör eller olja till pannan

1 msk chiliflingor

Ingredienser – topping:

2 avokador

Fetaost

Chiliflingor

Rostad majs
  1. Steg 1
    Stek majsen i en torr stekpanna tills de får färg. Spara lite av majsen till serveringen.
  2. Steg 2
    Lägg den rostade majsen i en mixer tillsammans med smör, mjöl, mjölk, ägg, salt och chiliflingor. Mixa tills blandningen är nästan jämn – det får gärna finnas kvar lite majsbitar.
  3. Steg 3
    Värm en stekpanna med släpp-lätt-beläggning på medelvärme. Smöra med lite fett (smör eller olja). Häll ett tunt lager smet i pannan och stek tills kanterna får färg. Vänd pannkakan och stek färdig på andra sidan. Fortsätt tills det är slut smet. Smöra pannan efter behov.
  4. Steg 4
    Pannkakorna serveras varma, toppade med tärnad avokado, smulad fetaost, resten av majsen och lite chiliflingor.
Tips:
Du kan toppa majspannkakorna med precis vad du känner för – eller har i kylen.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...
  • Grillat bröd med krämig getost, basilika...
  • Bakade chilibönor med majs, rotfrukter, ...