2 burkar Bonduelle Majs (totalt 280 g avrunnen vikt)
1,5 dl kondenserad mjölk
0,5 vaniljstång
2,5 dl vispgrädde
Ev. 1 tsk vodka eller rom (för att motverka iskristaller i glassen)
2 färska mogna mango
1 näve cornflakes
Ingredienser för 4 personer
2 burkar Bonduelle Majs (totalt 280 g avrunnen vikt)
1,5 dl kondenserad mjölk
0,5 vaniljstång
2,5 dl vispgrädde
Ev. 1 tsk vodka eller rom (för att motverka iskristaller i glassen)
2 färska mogna mango
1 näve cornflakes
Tillaga detta recept med:
Majs - 3 x 150 g
Steg 1
Låt majsen rinna av i en sil och häll i en mixer tillsammans med kondenserad mjölk och de
urskrapade vaniljfröna. Mixa tills du har en slät puré.
Steg 2
Vispa grädden lätt till skum och rör ner majspuré och ev. vodka/rom i grädden.
Steg 3
Häll parfaitblandningen i en plastlåda med lock och lägg i frysen i minst 6 timmar tills den har
fryst till glass.
Steg 4
Ta ut parfaiten ur frysen 10 minuter före servering (om den har stått i frysen över natten
har den blivit djupfryst och måste tinas ca 30–40 minuter i kylen).
Steg 5
Skala mangon och skär bort köttet från stenen. Skär mangon i lagom stora bitar.
Steg 6
Servera parfaiten med färsk mango och lite krossade cornflakes på toppen.