1. >Recept
  2. >Spicy pork med majs och potatis

Spicy pork med majs och potatis

Medium
4 personer
120 min.
Ingredienser:
till 4 personer
1 kg fläskkarré

1 kg potatis

2 burkar Bonduelle gourmet majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)

Marinad:

1 dl olja

½ dl vatten

3 msk tomatpuré

1 msk balsamvinäger

2 tsk paprikapulver

1 tsk chiliflingor

1 tsk salt

Lite krossad peppar

Till servering:

Crème fraiche och ruccolasallad
Ingredienser för 4 personer
1 kg fläskkarré

1 kg potatis

2 burkar Bonduelle gourmet majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)

Marinad:

1 dl olja

½ dl vatten

3 msk tomatpuré

1 msk balsamvinäger

2 tsk paprikapulver

1 tsk chiliflingor

1 tsk salt

Lite krossad peppar

Till servering:

Crème fraiche och ruccolasallad
  1. Steg 1
    Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnssäker form med lite olja.
  2. Steg 2
    Lägg karré och skalad potatis i formen.
  3. Steg 3
    Rör ihop marinaden och fördela över köttet och potatisen.
  4. Steg 4
    Lägg över en bit bakplåtspapper och täck formen med aluminiumfolie.
  5. Steg 5
    Sätt in i ugnen ca 1 ½ timme.
  6. Steg 6
    Ta ut formen och fördela avrunnen majs över potatisen. Sätt tillbaka formen i ugnen under bakplåtspapper och aluminiumfolie. Stek i ytterligare ca 20 minuter.
  7. Steg 7
    Servera köttet i skivor med potatis, majs, crème fraiche och rucolasallad.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt