Sommarrisotto med majs, tomat och timjan
Medium
4 personer
40 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 purjolökar
2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)
1 burk krossade tomater
1 lök
2 vitlöksklyftor
¼ knippe timjan
Persilja
200 g risottoris
5-6 dl grönsaksbuljong
100 g smör
Parmesanost
Olivolja
Salt och peppar
2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)
1 burk krossade tomater
1 lök
2 vitlöksklyftor
¼ knippe timjan
Persilja
200 g risottoris
5-6 dl grönsaksbuljong
100 g smör
Parmesanost
Olivolja
Salt och peppar
Ingredienser för 4 personer
2 purjolökar
2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)
1 burk krossade tomater
1 lök
2 vitlöksklyftor
¼ knippe timjan
Persilja
200 g risottoris
5-6 dl grönsaksbuljong
100 g smör
Parmesanost
Olivolja
Salt och peppar
2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)
1 burk krossade tomater
1 lök
2 vitlöksklyftor
¼ knippe timjan
Persilja
200 g risottoris
5-6 dl grönsaksbuljong
100 g smör
Parmesanost
Olivolja
Salt och peppar
- Steg 1Rengör och hacka grönsakerna fint och fräs lätt med hackad timjan och olivolja i en gryta.
- Steg 2Tillsätt riset, blanda väl och häll sedan i hackade tomater och majs.
- Steg 3Tillsätt lite buljong i taget och rör ofta tills riset är mjukt och sprött (ca. 20-25 min).
- Steg 4Tillsätt smörtärningar och lite riven parmesan risotton och krydda med salt och peppar.
- Steg 5Servera sommarrisotton med grovhackad persilja och riven parmesan.
Tips:
Istället för majs kan du använda olika bönor.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
- SE RECEPTET
Banan-och majs muffins med kokos, bär och skyr
- SE RECEPTET
Majsfrittata med tomatsallad
- SE RECEPTET
Thaikycklingsallad med majs, kål och röd chilisås
Se även:








