1. >Recept
  2. >Sensommarsallad med grillad majs och salladslök

Sensommarsallad med grillad majs och salladslök

Lätt
2 personer
25 min.
Ingredienser:
till 2 personer
1 burk Bonduelle majskorn (150 g)

1 knippa sparris

1 knippa salladslök

150 g tomater

Saften från 2 lime

3 msk soja

1 msk olivolja

1 tsk chilipulver

1 tsk socker

Salt

Solrosolja till stekning
Ingredienser för 2 personer
1 burk Bonduelle majskorn (150 g)

1 knippa sparris

1 knippa salladslök

150 g tomater

Saften från 2 lime

3 msk soja

1 msk olivolja

1 tsk chilipulver

1 tsk socker

Salt

Solrosolja till stekning
  1. Steg 1
    Grill: Slå på grillen på hög värme. Vänd hela sparrisar och salladslökar i olja och fördela dem jämnt på grillen. Vänd majsen i olja och lägg på grillen i en grillplåt. Grilla grönsakerna i 6–8 minuter och vänd hela tiden så att de grillas och förkolnas lätt på alla ytor. Ta grönsakerna från grillen och låt svalna. Ugn: Förvärm ugnen till 200 grader på grillinställningen. Vänd majs, hela sparrisar och salladslökar i olja och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grilla i ugnen i 6–8 minuter och vänd hela tiden så att de grillas på alla ytor. Ta ut grönsakerna ur ugnen och låt svalna.
  2. Steg 2
    Blanda limesaft, soja, olivolja, chilipulver, socker och salt i en skål och vispa till en slät dressing. Salta mer om det behövs.
  3. Steg 3
    Skär sparrisarna och salladslökarna i munsbitar. Skär de färska tomaterna i halvor.
  4. Steg 4
    Blanda sparris, salladslök och tomater i en stor skål. Tillsätt de grillade majskornen och häll över dressingen. Blanda väl och servera salladen ljummen.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt