Steg 1
Grill:
Slå på grillen på hög värme. Vänd hela sparrisar och salladslökar i olja och fördela dem jämnt på grillen. Vänd majsen i olja och lägg på grillen i en grillplåt. Grilla grönsakerna i 6–8 minuter och vänd hela tiden så att de grillas och förkolnas lätt på alla ytor. Ta grönsakerna från grillen och låt svalna.
Ugn:
Förvärm ugnen till 200 grader på grillinställningen. Vänd majs, hela sparrisar och salladslökar i olja och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grilla i ugnen i 6–8 minuter och vänd hela tiden så att de grillas på alla ytor. Ta ut grönsakerna ur ugnen och låt svalna.
Steg 2
Blanda limesaft, soja, olivolja, chilipulver, socker och salt i en skål och vispa till en slät dressing. Salta mer om det behövs.
Steg 3
Skär sparrisarna och salladslökarna i munsbitar. Skär de färska tomaterna i halvor.
Steg 4
Blanda sparris, salladslök och tomater i en stor skål. Tillsätt de grillade majskornen och häll över dressingen. Blanda väl och servera salladen ljummen.