1. >Recept
  2. >Mexikanska tostadas

Mexikanska tostadas

Lätt
2 personer
40 min.
Ingredienser:
till 2 personer
1 burk Bonduelle kikärter (150 g)

1 miniburk Bonduelle majs (75 g)

1 lime

75 g grekisk yoghurt

1 tsk salt

80 g koriander

250 g chorizo

100 g finhackad spetskål

4 tostadas
Ingredienser för 2 personer
1 burk Bonduelle kikärter (150 g)

1 miniburk Bonduelle majs (75 g)

1 lime

75 g grekisk yoghurt

1 tsk salt

80 g koriander

250 g chorizo

100 g finhackad spetskål

4 tostadas
  1. Steg 1
    Riv skalet från en lime i en liten skål, pressa saften från hälften av limen i skålen och spara resten till serveringen.
  2. Steg 2
    Skölj koriander och plocka några blad till serveringen. Finhacka resten av koriandern – både blad och stjälkar – och lägg i skålen med limeskal och saft.
  3. Steg 3
    Tillsätt grekisk yoghurt och 0,5 tsk salt i skålen och rör ihop dippen med en liten sked.
  4. Steg 4
    Dra av skinnet från chorizokorven och stek i en stekpanna med släpp-lätt-beläggning på medellåg värme. Bryt chorizon i mindre bitar med baksidan av en träsked och stek i 3–4 minuter.
  5. Steg 5
    Tillsätt kikärtorna och lite salt i pannan och mosa kikärtorna med baksidan av en träsked. Låt steka tills chorizon är genomstekt (7–10 minuter) och ta av från värmen.
  6. Steg 6
    Värm tostadorna snabbt i en torr panna – ca 30 sek. på varje sida – och böj dem så att de får formen av en taco.
  7. Steg 7
    Fyll varje tostada med en lite finhackad spetskål, några skedar chorizo-kikärtsblandning, korianderdipp och färsk majs.
  8. Steg 8
    Servera med en skiva lime och några korianderblad.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt