1. >Recept
  2. >Kikärts- och hasselnötszaatar, yoghurt och romansallad

Kikärts- och hasselnötszaatar, yoghurt och romansallad

Lätt
1 person
20 min.
Ingredienser:
för 1 person
20 g hasselnötter

1 msk. sesamfrön

1 tsk. torkad oregano

1 burk Bonduelle mini packs kikärtor (avrunnen vikt 65 g)

1 msk. olivolja

1 liten romansallad/hjärtsallad

1 dl yoghurt

Salt

Svartpeppar
Ingredienser för 1 person
20 g hasselnötter

1 msk. sesamfrön

1 tsk. torkad oregano

1 burk Bonduelle mini packs kikärtor (avrunnen vikt 65 g)

1 msk. olivolja

1 liten romansallad/hjärtsallad

1 dl yoghurt

Salt

Svartpeppar
  1. Steg 1
    Grovhacka nötterna.
  2. Steg 2
    Rosta nötter och sesamfrön i en torr stekpanna på låg värme tills de blivit gyllenbruna.
  3. Steg 3
    Blanda samman nötter och sesamfrön med oregano, kikärter och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Steg 4
    Skär salladen i grova bitar och vänd försiktigt bitarna i yoghurten.
  5. Steg 5
    Lägg upp salladen i en skål och strö över kikärts- och hasselnötszaatar.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt