\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Kikärts- och hasselnötszaatar, yoghurt och romansallad
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Kikärts- och hasselnötszaatar, yoghurt och romansallad
skriv ut recept
Lätt
1 person
20 min.
Ingredienser:
för 1 person
20 g hasselnötter
1 msk. sesamfrön
1 tsk. torkad oregano
1 burk
Bonduelle
mini packs kikärtor (avrunnen vikt 65 g)
1 msk. olivolja
1 liten romansallad/hjärtsallad
1 dl yoghurt
Salt
Svartpeppar
Ingredienser för 1 person
20 g hasselnötter
1 msk. sesamfrön
1 tsk. torkad oregano
1 burk
Bonduelle
mini packs kikärtor (avrunnen vikt 65 g)
1 msk. olivolja
1 liten romansallad/hjärtsallad
1 dl yoghurt
Salt
Svartpeppar
Steg 1
Grovhacka nötterna.
Steg 2
Rosta nötter och sesamfrön i en torr stekpanna på låg värme tills de blivit gyllenbruna.
Steg 3
Blanda samman nötter och sesamfrön med oregano, kikärter och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Steg 4
Skär salladen i grova bitar och vänd försiktigt bitarna i yoghurten.
Steg 5
Lägg upp salladen i en skål och strö över kikärts- och hasselnötszaatar.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Kikärtssallad med rödlök, pestogrädde oc...
Se receptet
Pasta med tomat och kikärtor
Se receptet
Svamptoast med röda kidneybönor och kikä...
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Majs - 300 g
Majs - 3 x 150 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Lunch bowl quinoa - 250g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g