1. >Recept
  2. >Små rostade morötter med majs, champinjoner och sesam

Små rostade morötter med majs, champinjoner och sesam

Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
400 g små morötter

1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g)

2 vitlöksklyftor

4 salladslök

200 g svamp (kungsmussling)

2 msk. vegetabilisk olja

1 dl ostronsås

2 msk. sojasås

Sesamfrön

Ärtskott och peppar
Ingredienser för 4 personer
400 g små morötter

1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g)

2 vitlöksklyftor

4 salladslök

200 g svamp (kungsmussling)

2 msk. vegetabilisk olja

1 dl ostronsås

2 msk. sojasås

Sesamfrön

Ärtskott och peppar
  1. Steg 1
    Skär vitlök i tunna skivor, skär vårlök fint och halvera svamparna.
  2. Steg 2
    Halvera morötterna på längden och rosta dem ordentligt i olja i stekpanna/wok i 2 minuter.
  3. Steg 3
    Rosta vitlök tills den är gyllenbrun och häll på ostronsås och soja i pannan.
  4. Steg 4
    Tillsätt svamp och majs, blanda ordentligt och krydda med peppar.
  5. Steg 5
    Lägg upp morötter och majs på ett fat, strö över sesam, lök och ärtskott.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt