\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Rostade kikärtor med heta kryddor, spetskål, cashewnötter, citron och färsk koriander
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Rostade kikärtor med heta kryddor, spetskål, cashewnötter, citron och färsk koriander
skriv ut recept
Lätt
2 personer
25 min.
Ingredienser:
till 2 personer
2 burkar
Bonduelle
kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)
1 liten spetskål
2 tsk stött spiskummin
1 tsk stött koriander
1/2 tsk chilipulver (kan uteslutas)
2 msk olivolja
50 g rostade cashewnötter
½ knippe koriander
1 citron
Ingredienser för 2 personer
2 burkar
Bonduelle
kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)
1 liten spetskål
2 tsk stött spiskummin
1 tsk stött koriander
1/2 tsk chilipulver (kan uteslutas)
2 msk olivolja
50 g rostade cashewnötter
½ knippe koriander
1 citron
Steg 1
Häll kikärterna i en sil och skölj med kallt vatten.
Steg 2
Dela spetskålen på längden och skär i långa skivor.
Steg 3
Stek kikärterna tillsammans med kryddorna i olivolja i en stekpanna i ca 2-3 minuter.
Steg 4
Tillsätt kålen i stekpannan och vänd ihop. Kålen ska bara värmas lite grann, så att den behåller sin sprödhet.
Steg 5
Blanda samman kikärter och kål med grovhackad koriander, cashewnötter och servera med citron.
Tips:
Kan även tillagas med linser, vita bönor och majs. Kikärterna kan ätas som snacks eller blandas i en sallad.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Rostad svamp med stekt avokado, spetskål...
Se receptet
Pasta med tomat och kikärtor
Se receptet
Kikärts- och hasselnötszaatar, yoghurt o...
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Majs - 300 g
Majs - 3 x 150 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Lunch bowl quinoa - 250g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g