Rödbetshummus med majs
Hummus med rödbetor? Ja, du läste rätt! Om du gillar hummus lika mycket som vi gör får du inte missa det här fantastiskt goda receptet på rödbetshummus med majs - perfekt att dippa godsaker i. Du kommer garanterat inte att vilja ha något annat sedan!
Lätt
1 person
5 min.
Ingredienser:
för 1 person
2 mini packs Bonduelle rödbetor
1 mini pack Bonduelle majs
150 g kokta kikärter
3 torkade tomater
1 msk tahini (sesampasta)
En nypa kumminpulver
1/2 tsk lökpulver
1/2 tsk vitlökspulver
Saft av 1/2 citron
2 msk olivolja extra virgin
Salt
Pumpafrön, svarta sesamfrön och fänkålsfrön
Lite vatten (om den blir för tjock)
1 mini pack Bonduelle majs
150 g kokta kikärter
3 torkade tomater
1 msk tahini (sesampasta)
En nypa kumminpulver
1/2 tsk lökpulver
1/2 tsk vitlökspulver
Saft av 1/2 citron
2 msk olivolja extra virgin
Salt
Pumpafrön, svarta sesamfrön och fänkålsfrön
Lite vatten (om den blir för tjock)
Ingredienser för 1 person
2 mini packs Bonduelle rödbetor
1 mini pack Bonduelle majs
150 g kokta kikärter
3 torkade tomater
1 msk tahini (sesampasta)
En nypa kumminpulver
1/2 tsk lökpulver
1/2 tsk vitlökspulver
Saft av 1/2 citron
2 msk olivolja extra virgin
Salt
Pumpafrön, svarta sesamfrön och fänkålsfrön
Lite vatten (om den blir för tjock)
1 mini pack Bonduelle majs
150 g kokta kikärter
3 torkade tomater
1 msk tahini (sesampasta)
En nypa kumminpulver
1/2 tsk lökpulver
1/2 tsk vitlökspulver
Saft av 1/2 citron
2 msk olivolja extra virgin
Salt
Pumpafrön, svarta sesamfrön och fänkålsfrön
Lite vatten (om den blir för tjock)
- Steg 1Mixa rödbetor, kikärter, torkade tomater, tahini, kryddor, citronsaft, olja och en halv burk majs till en jämn och fin smet. Häll i lite vatten om den blir för tjock.
- Steg 2Hummusen är klar och kan att ätas direkt. Vill du ha mer smak och fastare konsistens kan du hälla i lite gräddfil.
Tips:
Dekorera med resten av majsen, pumpa-, sesam- och fänkålsfröna och ringla lite olivolja över.
Se även: