\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Minipaj med kikärtor och bacon
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Minipaj med kikärtor och bacon
skriv ut recept
Medium
4 personer
30 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 burkar
Bonduelle
kikärtor (avrunnen vikt 2 x 160 g)
4 msk hackade semitorkade tomater
4 skivor knaperstekt bacon
salt och peppar
1 msk mjölk
1 tsk majsstärkelse
8 stora ägg
Toppning:
2 dl riven ost
3 msk solrosfrön
Ingredienser för 4 personer
2 burkar
Bonduelle
kikärtor (avrunnen vikt 2 x 160 g)
4 msk hackade semitorkade tomater
4 skivor knaperstekt bacon
salt och peppar
1 msk mjölk
1 tsk majsstärkelse
8 stora ägg
Toppning:
2 dl riven ost
3 msk solrosfrön
Steg 1
Ställ in ugnstemperaturen på 200 grader och smörj en muffinsform i metall med plats för 12 muffins med olja.
Steg 2
Mosa avrunna kikärtor och blanda med tomat, finhackad bacon och lite salt och peppar.
Steg 3
Vispa mjölk, majsstärkelse och ägg tillsammans i en skål och vänd ned kikärtsblandningen.
Steg 4
Fördela i de 12 formarna.
Steg 5
Strö över ost och solrosfrön och baka de små pajerna i ca 20 minuter.
Steg 6
Servera ljumna. Kyl resten och förpacka i plastfilm och matlåda. Smaklig måltid!
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Grillad korv med bönbröd och örtdip
Se receptet
Tortillapizza med kikärtor, halloumi, ba...
Se receptet
Svamptoast med röda kidneybönor och kikä...
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Majs - 300 g
Majs - 3 x 150 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Lunch bowl quinoa - 250g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g