1. >Recept
  2. >Minipaj med kikärtor och bacon

Minipaj med kikärtor och bacon

Medium
4 personer
30 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 burkar Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 2 x 160 g)

4 msk hackade semitorkade tomater

4 skivor knaperstekt bacon

salt och peppar

1 msk mjölk

1 tsk majsstärkelse

8 stora ägg



Toppning:

2 dl riven ost

3 msk solrosfrön
Ingredienser för 4 personer
2 burkar Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 2 x 160 g)

4 msk hackade semitorkade tomater

4 skivor knaperstekt bacon

salt och peppar

1 msk mjölk

1 tsk majsstärkelse

8 stora ägg



Toppning:

2 dl riven ost

3 msk solrosfrön
  1. Steg 1
    Ställ in ugnstemperaturen på 200 grader och smörj en muffinsform i metall med plats för 12 muffins med olja.
  2. Steg 2
    Mosa avrunna kikärtor och blanda med tomat, finhackad bacon och lite salt och peppar.
  3. Steg 3
    Vispa mjölk, majsstärkelse och ägg tillsammans i en skål och vänd ned kikärtsblandningen.
  4. Steg 4
    Fördela i de 12 formarna.
  5. Steg 5
    Strö över ost och solrosfrön och baka de små pajerna i ca 20 minuter.
  6. Steg 6
    Servera ljumna. Kyl resten och förpacka i plastfilm och matlåda. Smaklig måltid!
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt