\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Majssoppa med svamp, rostat bröd och skyr
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Majssoppa med svamp, rostat bröd och skyr
skriv ut recept
Lätt
2 personer
50 min.
Ingredienser:
till 2 personer
2 burkar
Bonduelle
majs (2 x 140 g avrunnen vikt)
400 g potatis
1 lök, ca. 50 g
2 vitlöksklyftor
2 msk. olivolja
1 grönsaksbuljongtärning
1 liter vatten
200 g svamp, ängschampinjon
4 kvistar timjan, hackad
4 skivor rostat bröd
Skyr
Vattenkrasse
Salt och svartpeppar
Ingredienser för 2 personer
2 burkar
Bonduelle
majs (2 x 140 g avrunnen vikt)
400 g potatis
1 lök, ca. 50 g
2 vitlöksklyftor
2 msk. olivolja
1 grönsaksbuljongtärning
1 liter vatten
200 g svamp, ängschampinjon
4 kvistar timjan, hackad
4 skivor rostat bröd
Skyr
Vattenkrasse
Salt och svartpeppar
Tillaga detta recept med:
Majs - 3 x 150 g
se produkt
Steg 1
Skala potatisen och skär den i mindre bitar.
Steg 2
Skär lök och vitlök fint och fräs i en stor gryta tillsammans med potatisen.
Steg 3
Tillsätt buljongtärning och vatten och låt sjuda i 30 minuter tills potatisen är mjuk.
Steg 4
Tillsätt majs och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
Steg 5
Rengör svampen, skär den i skivor, stek den i olja tillsammans med timjan och krydda med salt och peppar.
Steg 6
Servera den varma soppan i små varma soppskålar med en bit rostat bröd med svamp och extra majs, vattenkrasse och skyr.
Tips:
Soppan kan också tillagas med vita bönor, kikärtor och linser.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Bakade chilibönor med majs, rotfrukter, ...
Se receptet
Spaghetti med linsbolognese
Se receptet
Majsparfait med mango och cornflakes
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Majs - 300 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Lunch bowl quinoa - 250g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g