1. >Recept
  2. >Majsmuffins med rökt chili och popcorn

Majsmuffins med rökt chili och popcorn

Medium
8 personer
30 min.
Ingredienser:
till 8 personer
(8 -10 st.)



200 g vetemjöl

2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)

2-3 rökta chipotle-chilifrukter i lag

2 dl lättmjölk

2 ägg

50 g smör

2 msk polentamjöl

3 tsk bakpulver

1 tsk salt

Popcorn

Crème fraiche
Ingredienser för 8 personer
(8 -10 st.)



200 g vetemjöl

2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)

2-3 rökta chipotle-chilifrukter i lag

2 dl lättmjölk

2 ägg

50 g smör

2 msk polentamjöl

3 tsk bakpulver

1 tsk salt

Popcorn

Crème fraiche
  1. Steg 1
    Blanda mjöl, polentamjöl, bakpulver och salt och rör sedan i mjölk och ägg.
  2. Steg 2
    Smält smöret och vänd ner det i smeten tillsammans med majs och grovt hackad chili.
  3. Steg 3
    Smörj muffinformarna med lite extra smör och fördela fyllningen i dem.
  4. Steg 4
    Baka i ugn 185 °C i ca 30-35 minuter.
  5. Steg 5
    Låt svalna på galler, ta ut muffins ur formen och servera med popcorn och crème fraiche.
Tips:
Istället för chipotle-chili kan du använda torkad röd chili.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt