\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Majsmuffins med rökt chili och popcorn
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Majsmuffins med rökt chili och popcorn
skriv ut recept
Medium
8 personer
30 min.
Ingredienser:
till 8 personer
(8 -10 st.)
200 g vetemjöl
2 burkar
Bonduelle
majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)
2-3 rökta chipotle-chilifrukter i lag
2 dl lättmjölk
2 ägg
50 g smör
2 msk polentamjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
Popcorn
Crème fraiche
Ingredienser för 8 personer
(8 -10 st.)
200 g vetemjöl
2 burkar
Bonduelle
majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)
2-3 rökta chipotle-chilifrukter i lag
2 dl lättmjölk
2 ägg
50 g smör
2 msk polentamjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
Popcorn
Crème fraiche
Tillaga detta recept med:
Majs - 3 x 150 g
se produkt
Steg 1
Blanda mjöl, polentamjöl, bakpulver och salt och rör sedan i mjölk och ägg.
Steg 2
Smält smöret och vänd ner det i smeten tillsammans med majs och grovt hackad chili.
Steg 3
Smörj muffinformarna med lite extra smör och fördela fyllningen i dem.
Steg 4
Baka i ugn 185 °C i ca 30-35 minuter.
Steg 5
Låt svalna på galler, ta ut muffins ur formen och servera med popcorn och crème fraiche.
Tips:
Istället för chipotle-chili kan du använda torkad röd chili.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Sommarrisotto med majs, tomat och timjan
Se receptet
Banan-och majs muffins med kokos, bär oc...
Se receptet
Majsfrittata med tomatsallad
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Majs - 300 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Lunch bowl quinoa - 250g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g