Majsmuffins med rökt chili och popcorn
Medium
8 personer
30 min.
Ingredienser:
till 8 personer
(8 -10 st.)
200 g vetemjöl
2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)
2-3 rökta chipotle-chilifrukter i lag
2 dl lättmjölk
2 ägg
50 g smör
2 msk polentamjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
Popcorn
Crème fraiche
200 g vetemjöl
2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)
2-3 rökta chipotle-chilifrukter i lag
2 dl lättmjölk
2 ägg
50 g smör
2 msk polentamjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
Popcorn
Crème fraiche
Ingredienser för 8 personer
(8 -10 st.)
200 g vetemjöl
2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)
2-3 rökta chipotle-chilifrukter i lag
2 dl lättmjölk
2 ägg
50 g smör
2 msk polentamjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
Popcorn
Crème fraiche
200 g vetemjöl
2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)
2-3 rökta chipotle-chilifrukter i lag
2 dl lättmjölk
2 ägg
50 g smör
2 msk polentamjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
Popcorn
Crème fraiche
- Steg 1Blanda mjöl, polentamjöl, bakpulver och salt och rör sedan i mjölk och ägg.
- Steg 2Smält smöret och vänd ner det i smeten tillsammans med majs och grovt hackad chili.
- Steg 3Smörj muffinformarna med lite extra smör och fördela fyllningen i dem.
- Steg 4Baka i ugn 185 °C i ca 30-35 minuter.
- Steg 5Låt svalna på galler, ta ut muffins ur formen och servera med popcorn och crème fraiche.
Tips:
Istället för chipotle-chili kan du använda torkad röd chili.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
- SE RECEPTET
Sommarrisotto med majs, tomat och timjan
- SE RECEPTET
Banan-och majs muffins med kokos, bär och skyr
- SE RECEPTET
Majsfrittata med tomatsallad
Se även:








