1. >Recept
  2. >Löksallad med majs och dragonvinägrett

Löksallad med majs och dragonvinägrett

Lätt
1 person
25 min.
Ingredienser:
för 1 person
2 lökar, ca. 100 g

1/4 knippe dragon

1 msk. vitvinsvinäger

1 msk. olivolja

1 burk Bonduelle mini packs majs (avrunnen vikt 70 g)

Salt

Svartpeppar
Ingredienser för 1 person
2 lökar, ca. 100 g

1/4 knippe dragon

1 msk. vitvinsvinäger

1 msk. olivolja

1 burk Bonduelle mini packs majs (avrunnen vikt 70 g)

Salt

Svartpeppar
  1. Steg 1
    Koka de hela lökarna (inklusive skalet) möra i vatten med ½ tsk salt i ca 15 minuter. Häll av vattnet och kyl lökarna med kallt vatten.
  2. Steg 2
    Halvera lökarna på längden. Avlägsna skalen och skär lökarna i klyftor.
  3. Steg 3
    Finhacka dragon, tillsätt vinäger och olja och smaka av med salt och peppar.
  4. Steg 4
    Blanda samman med lök och majs.
  5. Steg 5
    Lägg upp i en skål och servera som tillbehör till vegetariskt, fisk eller kött.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt