\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Grillad biffstek med linssmör
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Grillad biffstek med linssmör
skriv ut recept
Lätt
4 personer
90 min.
Ingredienser:
till 4 personer
800 g nötkött
8 kvistar timjan
10 vitlöksklyftor
1 lök
2 msk olivolja
Grönsallad
Linssmör:
2 burkar
Bonduelle
linser (avrunnen vikt 2 x 130 g)
2 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
¼ knippe timjan
1 msk olivolja
1,5 dl rödvin
250 g smör
Salt och peppar
Ingredienser för 4 personer
800 g nötkött
8 kvistar timjan
10 vitlöksklyftor
1 lök
2 msk olivolja
Grönsallad
Linssmör:
2 burkar
Bonduelle
linser (avrunnen vikt 2 x 130 g)
2 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
¼ knippe timjan
1 msk olivolja
1,5 dl rödvin
250 g smör
Salt och peppar
Steg 1
Stek finhackad lök, vitlök och timjan i en stekpanna med 1 msk olivolja utan att det tar färg.
Steg 2
Tillsätt rödvin, koka in det, rör ihop mjukt smör och linser, krydda med salt och peppar.
Steg 3
Rulla ihop smöret som en korv i bakplåtspapper och lägg det i kylen i minst en timme.
Steg 4
Blanda hackad timjan och 1 msk olivolja och lägg detta på köttet, forma till biffar och krydda ordentligt med salt och peppar.
Steg 5
Stek i en varm grillpanna i ca 2-3 minuter på varje sida och servera med linssmör och grönsallad.
Tips:
Smöret passar bra för alla typer av kött från grillen, bakad potatis, grönsaker och inte minst bröd.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Spaghetti med linsbolognese
Se receptet
Röd linssoppa med ingefära, apelsin och ...
Se receptet
Sommarpaj med spenat, rödbetor, getost o...
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Majs - 300 g
Majs - 3 x 150 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Lunch bowl quinoa - 250g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g