1. >Recept
  2. >Thaikycklingsallad med majs, kål och röd chilisås

Thaikycklingsallad med majs, kål och röd chilisås

Medium
4 personer
40 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 kycklingbröst

1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g)

1 röd chili

2 vitlöksklyftor

2 lime

2 msk fisksås

½ spetskål

2-3 smågurkor

1 mango

4 salladslökar

½ kruka koriander

½ dl salta jordnötter

1 msk socker
Ingredienser för 4 personer
2 kycklingbröst

1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g)

1 röd chili

2 vitlöksklyftor

2 lime

2 msk fisksås

½ spetskål

2-3 smågurkor

1 mango

4 salladslökar

½ kruka koriander

½ dl salta jordnötter

1 msk socker
  1. Steg 1
    Koka kycklingbrösten i vatten i ca 10-15 minuter och ta isär köttet i strimlor.
  2. Steg 2
    Finhacka chili och vitlök. Blanda med fisksås och socker.
  3. Steg 3
    Strimla kålen grovt, halvera gurkan på längden, skala och skär mangon i grova bitar.
  4. Steg 4
    Grovhacka koriandern och skär vårlöken fint. Blanda med kyckling, majs, kål, mango och gurka.
  5. Steg 5
    Servera salladen i en skål med dressing, koriander och jordnötter.
Tips:
I stället för majs och kyckling kan du använda bönor och tigerräkor. Rödkål fungerar lika bra som spetskål.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt