\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Thaikycklingsallad med majs, kål och röd chilisås
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Thaikycklingsallad med majs, kål och röd chilisås
skriv ut recept
Medium
4 personer
40 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 kycklingbröst
1 burk
Bonduelle
majs (avrunnen vikt 140 g)
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
2 lime
2 msk fisksås
½ spetskål
2-3 smågurkor
1 mango
4 salladslökar
½ kruka koriander
½ dl salta jordnötter
1 msk socker
Ingredienser för 4 personer
2 kycklingbröst
1 burk
Bonduelle
majs (avrunnen vikt 140 g)
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
2 lime
2 msk fisksås
½ spetskål
2-3 smågurkor
1 mango
4 salladslökar
½ kruka koriander
½ dl salta jordnötter
1 msk socker
Tillaga detta recept med:
Majs - 3 x 150 g
se produkt
Steg 1
Koka kycklingbrösten i vatten i ca 10-15 minuter och ta isär köttet i strimlor.
Steg 2
Finhacka chili och vitlök. Blanda med fisksås och socker.
Steg 3
Strimla kålen grovt, halvera gurkan på längden, skala och skär mangon i grova bitar.
Steg 4
Grovhacka koriandern och skär vårlöken fint. Blanda med kyckling, majs, kål, mango och gurka.
Steg 5
Servera salladen i en skål med dressing, koriander och jordnötter.
Tips:
I stället för majs och kyckling kan du använda bönor och tigerräkor. Rödkål fungerar lika bra som spetskål.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Sommarrisotto med majs, tomat och timjan
Se receptet
Banan-och majs muffins med kokos, bär oc...
Se receptet
Bakad sötpotatis med majssalsa, guacamol...
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Majs - 300 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Lunch bowl quinoa - 250g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g