1. >Recept
  2. >Pestosallad med majs, kikärtor och bönor

Pestosallad med majs, kikärtor och bönor

Lätt
4 personer
15 min.
Ingredienser:
till 4 personer
1 burk Bonduelle kikärtor (265 g avrunnen vikt)

1 burkar Bonduelle röda kidneybönor (avrunnen vikt 250g)

1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)

1 gurka

400 g körsbärstomater

2 msk. olivolja

¼ dl vit balsamvinäger eller vitvinsvinäger

2 msk. grön pesto

Salt och peppar
Ingredienser för 4 personer
1 burk Bonduelle kikärtor (265 g avrunnen vikt)

1 burkar Bonduelle röda kidneybönor (avrunnen vikt 250g)

1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)

1 gurka

400 g körsbärstomater

2 msk. olivolja

¼ dl vit balsamvinäger eller vitvinsvinäger

2 msk. grön pesto

Salt och peppar
  1. Steg 1
    Häll av vätskan från kikärtorna, kidneybönorna och majsen och skölj i kallt vatten.
  2. Steg 2
    Skär gurkan i små tärningar och tomaterna i små bitar.
  3. Steg 3
    Blanda kikärtor, kidneybönor och majs i en marinad av olivolja, balsamvinäger och grön pesto och krydda med salt och peppar.
  4. Steg 4
    Blanda sedan i gurka och tomat och strö över ruccola. Servera med rostat pestobröd kan från kikärtorna, kidneybönorna och majsen och skölj i kallt vatten.
  5. Steg 5
    Skär gurkan i små tärningar och tomaterna i små bitar.
  6. Steg 6
    Blanda kikärtor, kidneybönor och majs i en marinad av olivolja, balsamvinäger och grön pesto och krydda med salt och peppar.
  7. Steg 7
    Blanda sedan i gurka och tomat och strö över ruccola. Servera med rostat pestobröd.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...
  • Tonfisksallad med gurka, röda kidneyböno...
  • Grillat bröd med krämig getost, basilika...