Belgisk våffla med majs, cheddarost och quinoa-tomatsallad
Lätt
4 personer
30 min.
Ingredienser:
till 4 personer
1 burk Bonduelle quinoa (85 g)
220 g vetemjöl
2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)
2 tsk bakpulver, olivolja
2,5 dl mjölk
2 ägg
¼ knippe persilja
50 g cheddarost
200 g körsbärstomater
¼ spetskål
1 rödlökar
¼ knippe slätbladig persilja
Äppelcidervinäger
Salt och peppar
Ingredienser för 4 personer
1 burk Bonduelle quinoa (85 g)
220 g vetemjöl
2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)
2 tsk bakpulver, olivolja
2,5 dl mjölk
2 ägg
¼ knippe persilja
50 g cheddarost
200 g körsbärstomater
¼ spetskål
1 rödlökar
¼ knippe slätbladig persilja
Äppelcidervinäger
Salt och peppar
Tillaga detta recept med:
Majs - 3 x 150 g
Steg 1
Blanda mjöl med bakpulver, 1 msk olja, ½ tsk salt och peppar och rör ihop med mjölk och ägg.
Steg 2
Tillsätt 1 burk majs, hackad persilja och riven ost i degen och blanda väl.
Steg 3
Stek som våfflor i ett våffeljärn – eller som blinier i en blinipanna eller som små pannkakor.
Steg 4
Blanda halverade tomater, skuren kål, rödlök, majs, quinoa med vinäger och olja, krydda med salt och peppar.
Steg 5
Servera våfflorna på en tallrik med quinoa/tomatsallad.
Tips:
Kan tillagas med rökt fisk, rökt skinka och ett pocherat ägg.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt▶
Majsfrikadeller
Hemlagade köttbullar är en klassiker ...men visst vore det kul att ge dem en twist? Gör en gammal klassiker på ett helt nytt sätt med Emma Martinys recept på spröda, vegetariska majsfrikadeller.