\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Vattenmelonsallad med bönmix, rödlök, mynta och fetaost
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Vattenmelonsallad med bönmix, rödlök, mynta och fetaost
skriv ut recept
Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 burkar
Bonduelle
bönmix (2 x 160 g avrunnen vikt)
400 g vattenmelon
100 g fetaost
1 rödlök, ca 50 g
30 g mandlar
50 g ruccolasallad
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
Salt
Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
2 burkar
Bonduelle
bönmix (2 x 160 g avrunnen vikt)
400 g vattenmelon
100 g fetaost
1 rödlök, ca 50 g
30 g mandlar
50 g ruccolasallad
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
Salt
Svartpeppar
Steg 1
Skär av skalet på vattenmelonen och skär den i 1 cm skivor i ca 12 st.
Steg 2
Smula fetaosten i små bitar.
Steg 3
Skala och halvera rödlöken och skär den mycket fint.
Steg 4
Rosta mandlarna gyllenbruna i en kastrull, låt svalna och hacka grovt.
Steg 5
Blanda en sallad med bönor, fetaost, lök och ruccolasallad och vänd den försiktigt med olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
Steg 6
Servera salladen med vattenmelon och bönblandningen och strö över hackad mandel.
Tips:
Kan gärna serveras med andra meloner och parmesan och getost.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Grillat bröd med krämig getost, basilika...
Se receptet
Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...
Se receptet
Tonfisksallad med gurka, röda kidneyböno...
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Majs - 300 g
Majs - 3 x 150 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Lunch bowl quinoa - 250g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g