Ugnsbakad purjolök med bönmix, fetaost, basilika och rostat rågbröd
Lätt
4 personer
40 min.
Ingredienser:
till 4 personer
600 g purjolök
2 msk olivolja
2 burkar Bonduelle bönmix (2 x 125 g avrunnen vikt)
1 rödlök, cirka 50 g
50 g fetaost
4 skivor rågbröd
½ kruka basilika
Salt
Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
600 g purjolök
2 msk olivolja
2 burkar Bonduelle bönmix (2 x 125 g avrunnen vikt)
1 rödlök, cirka 50 g
50 g fetaost
4 skivor rågbröd
½ kruka basilika
Salt
Svartpeppar
Steg 1
Rensa purjolöken väl, och skär den i 6 cm långa bitar.
Steg 2
Blanda purjolöken i en eldfast karott tillsammans med bönmix, finhackad rödlök och olivolja, salt och svartpeppar.
Steg 3
Ugnsbaka i förvärmd ugn i 185 grader i cirka 20 minuter.
Steg 4
Bryt fetaosten och rågbrödet i mindre bitar och strö det över purjolöken. Grädda i ytterligare 10 minuter tills löken är gyllengul och knaprig.
Steg 5
Lägg purjolöken och bönmixen i karotten och garnera med basilikablad.
Tips:
Rätten kan serveras som tillbehör till både fisk och kött, men fungerar även utmärkt som en egen vegetarisk måltid. Bönmixen kan ersättas med chilibönor, currybönor, linser eller kikärter.