Majs med chili på små tortillapannkakor med avocadomos, kyckling och rödlök
Lätt
4 personer
25 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 burkar Bonduelle Chili majs (avrunnen vikt 165 g x 2)
2 kycklingbröst, ca. 200 g
1-2 tsk. paprikapulver
2 tsk. oregano
1 msk. olja
2 mogna avokado
1 msk. pressad lime
1 lök, ca. 50 g
1/4 knippe koriander
3-4 majstortillas
Salt
Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
2 burkar Bonduelle Chili majs (avrunnen vikt 165 g x 2)
2 kycklingbröst, ca. 200 g
1-2 tsk. paprikapulver
2 tsk. oregano
1 msk. olja
2 mogna avokado
1 msk. pressad lime
1 lök, ca. 50 g
1/4 knippe koriander
3-4 majstortillas
Salt
Svartpeppar
Steg 1
Blanda kyckling i paprika, oregano, salt och peppar.
Steg 2
Stek köttet i en het panna i ca 2-3 minuter på varje sida. Låt köttet svalna lite och strimla det sedan.
Steg 3
Mosa avokadon med en gaffel tillsammans med pressad lime, smaka av med salt och peppar.
Steg 4
Skär rödlök fint och hacka koriander grovt.
Steg 5
Skär ut tortillabröd med ett glas eller en Bonduelle-burk i små tortillas på cirka 5 cm i diameter. Placera dem på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i 200 grader i en förvärmd ugn i ca 2-3 minuter tills de är gyllenbruna och krispiga.
Steg 6
Placera tortillas på en tallrik och bred på avocadomos. Fördela kyckling och majs op dem och servera med lök och koriander.
Steg 7
Servera med lime.
Tips:
Går bra att tillagas med nöt eller gris eller i stora tacoskal.