1. >Recept
  2. >Grillad korv med bönbröd och örtdip

Grillad korv med bönbröd och örtdip

Medium
4 personer
60 min.
Ingredienser:
till 4 personer
600 gram god korv

1-2 msk. olivolja

2 dl skyr

¼ knippe dill

¼ knippe gräslök

2 tsk. dijonsenap

Bröd:

400 g vetemjöl

2 msk. polentamjöl

2 tsk. bakpulver

½ msk. salt

½ msk. peppar

½ liter lättmjölk

3 ägg

50 g smör

1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g)

1 burk Bonduelle bönmix (avrunnen vikt 265 g)

1 burk Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 265 g)

1 tsk. chiliflingor
Ingredienser för 4 personer
600 gram god korv

1-2 msk. olivolja

2 dl skyr

¼ knippe dill

¼ knippe gräslök

2 tsk. dijonsenap

Bröd:

400 g vetemjöl

2 msk. polentamjöl

2 tsk. bakpulver

½ msk. salt

½ msk. peppar

½ liter lättmjölk

3 ägg

50 g smör

1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g)

1 burk Bonduelle bönmix (avrunnen vikt 265 g)

1 burk Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 265 g)

1 tsk. chiliflingor
  1. Steg 1
    Blanda de torra ingredienserna till brödet och rör i mjölk, lättvispade ägg och smält smör.
  2. Steg 2
    Blanda i majs, bönor och kikärtor och fördela degen i formar smorda med smör och ströade med polenta.
  3. Steg 3
    Baka i ugn 185 °C i cirka 45-50 minuter och kyl brödet på galler.
  4. Steg 4
    Finhacka örterna, blanda dem med skyr och senap och krydda med salt och peppar.
  5. Steg 5
    Stek korven i olivolja i en stekpanna och servera med brödskivor och örtdip.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt