Steg 1
Tvätta sötpotatisarna noga och stick dem lite med en gaffel. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja. Baka i 200 grader i 40–60 minuter tills de är mjuka.
Steg 2
Skär körsbärstomaterna i fjärdedelar och lägg i en skål tillsammans med avrunnen majs. Hacka koriandern – både stjälk och blad – och blanda med majs och tomater och smaka av med salt och peppar samt några droppar lime och olivolja.
Steg 3
Halvera avokadon, ta bort stenen och skrapa ur köttet med en matsked. Lägg avokadoköttet i en skål. Tillsätt crème fraiche, koriander, riven eller hackad vitlök, lite cayennepeppar, salt och saften av en halv lime. Mosa till puré med en gaffel och smaka av med salt, lime och cayennepeppar.
Steg 4
Skär chorizon i mindre bitar och knaperstek dem i en fettfri panna. Lägg dem på en tallrik
med hushållspapper.
Steg 5
Gör ett kryss i bakpotatisarna och tryck lite så att de öppnar sig.
Steg 6
Servera potatisarna med en sked guacamole, majssalsa och knaprig chorizo ovanpå.