1. >Recept
  2. >Fläskkotlett och fyllda paprikor med brynta kikärter, röda kidneybönor, vitlök och brödtärningar

Fläskkotlett och fyllda paprikor med brynta kikärter, röda kidneybönor, vitlök och brödtärningar

Lätt
4 personer
40 min.
Ingredienser:
till 4 personer
500 g fläskkotlett

2 kvistar rosmarin

2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)

1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)

50 g lök

2 vitlöksklyfta

1–2 msk olivolja

¼ kruka färsk oregano

2 röda paprikor

40 g parmesanost

2 skivor bröd, i stora tärningar

Salt

Svartpeppar

Citron
Ingredienser för 4 personer
500 g fläskkotlett

2 kvistar rosmarin

2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)

1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)

50 g lök

2 vitlöksklyfta

1–2 msk olivolja

¼ kruka färsk oregano

2 röda paprikor

40 g parmesanost

2 skivor bröd, i stora tärningar

Salt

Svartpeppar

Citron
  1. Steg 1
    Finhacka löken och vitlöken. Grovhacka oreganon.
  2. Steg 2
    Bryn lök, vitlök och oregano i olja tills allt blivit ljusbrunt.
  3. Steg 3
    Tillsätt kikärter, kidneybönor och bryn i pannan, smaka av med salt och peppar.
  4. Steg 4
    Klyv paprikorna på längden, ta ut kärnorna och lägg paprikahalvorna på en långpanna med bakplåtspapper.
  5. Steg 5
    Fyll paprikahalvorna med kikärter och kidneybönor, garnera med riven ost och brödtärningar. Ugnsbaka i förvärmd ugn i 200 grader i cirka 30 minuter, tills paprikahalvorna är gyllenbruna och mjuka.
  6. Steg 6
    Grovhacka rosmarin och blanda i köttet, krydda med salt och peppar och stek i varm panna i olja i cirka 3 minuter på varje sida.
  7. Steg 7
    Servera med citron.
Tips:
Rätten kan serveras som tillbehör till både fisk och kött, men fungerar även utmärkt som en egen vegetarisk måltid. Kidneybönorna kan ersättas med currybönor eller chilibönor.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt