Fläskkotlett och fyllda paprikor med brynta kikärter, röda kidneybönor, vitlök och brödtärningar
Lätt
4 personer
40 min.
Ingredienser:
till 4 personer
500 g fläskkotlett
2 kvistar rosmarin
2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)
1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)
50 g lök
2 vitlöksklyfta
1–2 msk olivolja
¼ kruka färsk oregano
2 röda paprikor
40 g parmesanost
2 skivor bröd, i stora tärningar
Salt
Svartpeppar
Citron
Ingredienser för 4 personer
500 g fläskkotlett
2 kvistar rosmarin
2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)
1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)
50 g lök
2 vitlöksklyfta
1–2 msk olivolja
¼ kruka färsk oregano
2 röda paprikor
40 g parmesanost
2 skivor bröd, i stora tärningar
Salt
Svartpeppar
Citron
Steg 1
Finhacka löken och vitlöken. Grovhacka oreganon.
Steg 2
Bryn lök, vitlök och oregano i olja tills allt blivit ljusbrunt.
Steg 3
Tillsätt kikärter, kidneybönor och bryn i pannan, smaka av med salt och peppar.
Steg 4
Klyv paprikorna på längden, ta ut kärnorna och lägg paprikahalvorna på en långpanna med bakplåtspapper.
Steg 5
Fyll paprikahalvorna med kikärter och kidneybönor, garnera med riven ost och brödtärningar. Ugnsbaka i förvärmd ugn i 200 grader i cirka 30 minuter, tills paprikahalvorna är gyllenbruna och mjuka.
Steg 6
Grovhacka rosmarin och blanda i köttet, krydda med salt och peppar och stek i varm panna i olja i cirka 3 minuter på varje sida.
Steg 7
Servera med citron.
Tips:
Rätten kan serveras som tillbehör till både fisk och kött, men fungerar även utmärkt som en egen vegetarisk måltid. Kidneybönorna kan ersättas med currybönor eller chilibönor.