4 burkar Bonduelle Tex Mex svarta bönor (520 g utan spad)
2 lökar
Olja
400 g hackat oxkött 10 %
½ röd mild chili
1 ½ tsk spiskummin
¼ tsk kanel
2 burkar körsbärstomater utan skal
3 msk tomatkoncentrat
25 g mörk choklad 80 %
Salt och peppar
Topping:
2 dl crème fraîche 18 %
1 dl koriander- och myntablad
1 liten rödlök
½ mild röd chili
Ingredienser för 4 personer
4 burkar Bonduelle Tex Mex svarta bönor (520 g utan spad)
2 lökar
Olja
400 g hackat oxkött 10 %
½ röd mild chili
1 ½ tsk spiskummin
¼ tsk kanel
2 burkar körsbärstomater utan skal
3 msk tomatkoncentrat
25 g mörk choklad 80 %
Salt och peppar
Topping:
2 dl crème fraîche 18 %
1 dl koriander- och myntablad
1 liten rödlök
½ mild röd chili
Steg 1
Skölj bönorna i en sil och låt dem rinna av.
Steg 2
Hacka löken och bryn den med köttet tills den blir brun.
Steg 3
Tillsätt kryddor och båda sorterna tomater i grytan och låt sjuda i 5 minuter.
Steg 4
Tillsätt choklad och bönor i grytan och låt dem bli genomvarma.
Steg 5
Smaka av med salt och peppar.
Steg 6
Servera i skål med crème fraîche, örter och lite hackad rödlök och chili.
Tips:
Chili sin carne, det vill säga utan kött, är också väldigt god. Här är det en god idé att servera chilin med ris. Bönor och ris kompletterar nämligen varandra, så att vi kan utnyttja proteinet bättre.