\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Rödbetssallad med quinoa, bönor och majs
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Rödbetssallad med quinoa, bönor och majs
skriv ut recept
Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 dl quinoa
1 burk
Bonduelle
majs (avrunnen vikt 140 g)
2 burkar
Bonduelle
bönmix (avrunnen vikt 2 x 160 g)
400 g små rödbetor
200 g svartkål/grönkål
2 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
¼ knippe dill
¼ knippe gräslök
100 g fetaost
1 citron
Salt och peppar
Ingredienser för 4 personer
2 dl quinoa
1 burk
Bonduelle
majs (avrunnen vikt 140 g)
2 burkar
Bonduelle
bönmix (avrunnen vikt 2 x 160 g)
400 g små rödbetor
200 g svartkål/grönkål
2 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
¼ knippe dill
¼ knippe gräslök
100 g fetaost
1 citron
Salt och peppar
Tillaga detta recept med:
Majs - 3 x 150 g
se produkt
Steg 1
Koka quinoa och låt svalna.
Steg 2
Koka rödbetorna mjuka med skal och skala dem under rinnande kallt vatten.
Steg 3
Skär rödbetorna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg upp dem på en stor tallrik.
Steg 4
Rensa kålen, riv av den från stammen i lagom stora bitar och blanda med rödbetor, olja, vinäger och quinoa.
Steg 5
Blanda med majs och bönmix, krydda med salt och peppar och strö över grova bitar av fetaost.
Steg 6
Servera med klippta örter och bröd och citronklyftor.
Tips:
Kombinera gärna med andra rotfrukter, kikärter och bönor.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...
Se receptet
Grillat bröd med krämig getost, basilika...
Se receptet
Tuna melt med majs och ruccola
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Lunch bowl quinoa - 250g
Majs - 300 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g