\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Pumpasoppa med chilibönor
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Pumpasoppa med chilibönor
skriv ut recept
4 personer
25 min.
Ingredienser:
till 4 personer
1 hokkaidopumpa
2 lökar, olja
8 dl vatten
1 buljongtärning
1 tsk. spiskummin
1 burk
Bonduelle
chilibönor (430 g)
1 ekologisk apelsin
Salt och peppar
Dekoration: Pumpakärnor och dill
Ingredienser för 4 personer
1 hokkaidopumpa
2 lökar, olja
8 dl vatten
1 buljongtärning
1 tsk. spiskummin
1 burk
Bonduelle
chilibönor (430 g)
1 ekologisk apelsin
Salt och peppar
Dekoration: Pumpakärnor och dill
Steg 1
Dela pumpan och gröp ur kärnorna.
Steg 2
Skär fruktköttet med skal i tärningar.
Steg 3
Hacka löken och stek pumpan i olja i en gryta.
Steg 4
Tillsätt vatten, buljongtärning och spiskummin och låt grönsakerna sjuda under lock ca 15 minuter tills de är möra.
Steg 5
Tillsätt chilibönor, lite rivet apelsinskal och saft i grytan och mixa med stavmixer.
Steg 6
Späd eventuellt med vatten om det behövs.
Steg 7
Smaka av med salt och peppar och servera med pumpakärnor och dill.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Ugnsbakad pumpa med röda kidneybönor och...
Se receptet
Marockansk sallad med bonor och gryn
Se receptet
Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Majs - 300 g
Majs - 3 x 150 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Lunch bowl quinoa - 250g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g