\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Pasta med grönkål, svarta bönor, bacon och parmesan
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Pasta med grönkål, svarta bönor, bacon och parmesan
skriv ut recept
Lätt
4 personer
25 min.
Ingredienser:
till 4 personer
400 g pasta, rigatoni
300 g grönkål
2 vitlöksklyftor
200 g bacon
1 msk olivolja
2 burkar
Bonduelle
svarta bönor (2 x 265 g avrunnen vikt)
50 g parmesan
Salt
Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
400 g pasta, rigatoni
300 g grönkål
2 vitlöksklyftor
200 g bacon
1 msk olivolja
2 burkar
Bonduelle
svarta bönor (2 x 265 g avrunnen vikt)
50 g parmesan
Salt
Svartpeppar
Steg 1
Koka pastan enligt anvisningarna och håll den varm.
Steg 2
Koka upp grönkålen snabbt i lättsaltat vatten i 1 minut. Kyl av kålen i kallt vatten och vrid sedan ur den ordentligt.
Steg 3
Bryn bacon tills den är gyllenbrun och knaprig.
Steg 4
Tillsätt finhackad vitlök, grönkål, olivolja och bryn allt i pannan i 3–4 minuter, tillsammans med de svarta bönorna.
Steg 5
Blanda pastan med grönkålen. Smaka av med salt och peppar.
Steg 6
Blanda pastan med riven parmesan och servera med extra parmesan och bröd.
Tips:
Rätten går bra ihop med brysselkål och savoykål, liksom med linser, kikärter och chilibönor.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Chili con carne med svarta bönor
Se receptet
Svarta bönor bakade med tacochips, nötkö...
Se receptet
Grillad purjolök med svarta bönor, tomat...
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Majs - 300 g
Majs - 3 x 150 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Lunch bowl quinoa - 250g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g