1. >Recept
  2. >Pasta med grönkål, svarta bönor, bacon och parmesan

Pasta med grönkål, svarta bönor, bacon och parmesan

Lätt
4 personer
25 min.
Ingredienser:
till 4 personer
400 g pasta, rigatoni

300 g grönkål

2 vitlöksklyftor

200 g bacon

1 msk olivolja

2 burkar Bonduelle svarta bönor (2 x 265 g avrunnen vikt)

50 g parmesan

Salt

Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
400 g pasta, rigatoni

300 g grönkål

2 vitlöksklyftor

200 g bacon

1 msk olivolja

2 burkar Bonduelle svarta bönor (2 x 265 g avrunnen vikt)

50 g parmesan

Salt

Svartpeppar
  1. Steg 1
    Koka pastan enligt anvisningarna och håll den varm.
  2. Steg 2
    Koka upp grönkålen snabbt i lättsaltat vatten i 1 minut. Kyl av kålen i kallt vatten och vrid sedan ur den ordentligt.
  3. Steg 3
    Bryn bacon tills den är gyllenbrun och knaprig.
  4. Steg 4
    Tillsätt finhackad vitlök, grönkål, olivolja och bryn allt i pannan i 3–4 minuter, tillsammans med de svarta bönorna.
  5. Steg 5
    Blanda pastan med grönkålen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Steg 6
    Blanda pastan med riven parmesan och servera med extra parmesan och bröd.
Tips:
Rätten går bra ihop med brysselkål och savoykål, liksom med linser, kikärter och chilibönor.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt