1. >Recept
  2. >Majsfrikadeller

Majsfrikadeller

Hemlagade köttbullar är en klassiker ...men visst vore det kul att ge dem en twist? Gör en gammal klassiker på ett helt nytt sätt med Emma Martinys recept på spröda, vegetariska majsfrikadeller.
Lätt
2 personer
30 min.
Ingredienser:
till 2 personer
1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)

2 salladslökar

50 g cheddar

1 ägg

2 msk fullkornsvetemjöl

1 tsk bakpulver

Salt

2 msk olivolja till stekning
Ingredienser för 2 personer
1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)

2 salladslökar

50 g cheddar

1 ägg

2 msk fullkornsvetemjöl

1 tsk bakpulver

Salt

2 msk olivolja till stekning
  1. Steg 1
    Häll majsen i en sil och låt den rinna av medan du blandar ihop övriga ingredienser i en skål.
  2. Steg 2
    Skär salladslöken fint och riv cheddar på den grova sidan av ett rivjärn. Lägg över i en skål tillsammans med ägg, mjöl, bakpulver och salt och rör om.
  3. Steg 3
    Tillsätt den avrunna majsen och blanda väl.
  4. Steg 4
    Hetta upp lite olivolja i en stekpanna.
  5. Steg 5
    Använd en sked för att lägga ner majsfrikadeller i valfri storlek i pannan och stek dem sedan gyllenbruna på båda sidor.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt