\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Kikärtsbiff med färskostkräm och syltad selleri
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Kikärtsbiff med färskostkräm och syltad selleri
skriv ut recept
Lätt
4 personer
30 min.
Ingredienser:
till 4 personer
4 burkar
Bonduelle
kikärtor (avrunnen vikt 4 x 130 g)
½ knippe slätbladig persilja
4 vitlöksklyftor
1 lök
½ dl olivolja
½ tsk bakpulver
2 tsk mald spiskummin
1 tsk salt
2 tsk paprikapulver
2 msk pressad citron
2-3 msk olivolja
Tillbehör:
200 g rotselleri
½ citron
2 msk vinäger
1 msk olivolja
100 g färskost
Vattenkrasse
Paprika
Salt och peppar
Ingredienser för 4 personer
4 burkar
Bonduelle
kikärtor (avrunnen vikt 4 x 130 g)
½ knippe slätbladig persilja
4 vitlöksklyftor
1 lök
½ dl olivolja
½ tsk bakpulver
2 tsk mald spiskummin
1 tsk salt
2 tsk paprikapulver
2 msk pressad citron
2-3 msk olivolja
Tillbehör:
200 g rotselleri
½ citron
2 msk vinäger
1 msk olivolja
100 g färskost
Vattenkrasse
Paprika
Salt och peppar
Steg 1
Hacka lök, persilja och vitlök och blanda med olivolja, kikärtor, bakpulver, kummin och salt.
Steg 2
Krydda med salt och kummin, tillsätt paprikapulver och pressad citron och forma purén till 4 stora biffar.
Steg 3
Stek biffarna i olivolja i ca 2-3 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och knapriga.
Steg 4
Lägg tunna skivor av selleri i pressad citron, vinäger och olivolja, krydda med salt och peppar.
Steg 5
Rör färskost med paprika, salt och peppar och servera biffar med färskost, vattenkrasse och citronklyftor.
Tips:
Istället för kikärtor kan du använda linser eller svarta bönor.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Pasta med tomat och kikärtor
Se receptet
Kikärts- och hasselnötszaatar, yoghurt o...
Se receptet
Kikärtssallad med rödlök, pestogrädde oc...
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Majs - 300 g
Majs - 3 x 150 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Lunch bowl quinoa - 250g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g