1. >Recept
  2. >Kikärtsbiff med färskostkräm och syltad selleri

Kikärtsbiff med färskostkräm och syltad selleri

Lätt
4 personer
30 min.
Ingredienser:
till 4 personer
4 burkar Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 4 x 130 g)

½ knippe slätbladig persilja

4 vitlöksklyftor

1 lök

½ dl olivolja

½ tsk bakpulver

2 tsk mald spiskummin

1 tsk salt

2 tsk paprikapulver

2 msk pressad citron

2-3 msk olivolja

Tillbehör:

200 g rotselleri

½ citron

2 msk vinäger

1 msk olivolja

100 g färskost

Vattenkrasse

Paprika

Salt och peppar
Ingredienser för 4 personer
4 burkar Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 4 x 130 g)

½ knippe slätbladig persilja

4 vitlöksklyftor

1 lök

½ dl olivolja

½ tsk bakpulver

2 tsk mald spiskummin

1 tsk salt

2 tsk paprikapulver

2 msk pressad citron

2-3 msk olivolja

Tillbehör:

200 g rotselleri

½ citron

2 msk vinäger

1 msk olivolja

100 g färskost

Vattenkrasse

Paprika

Salt och peppar
  1. Steg 1
    Hacka lök, persilja och vitlök och blanda med olivolja, kikärtor, bakpulver, kummin och salt.
  2. Steg 2
    Krydda med salt och kummin, tillsätt paprikapulver och pressad citron och forma purén till 4 stora biffar.
  3. Steg 3
    Stek biffarna i olivolja i ca 2-3 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och knapriga.
  4. Steg 4
    Lägg tunna skivor av selleri i pressad citron, vinäger och olivolja, krydda med salt och peppar.
  5. Steg 5
    Rör färskost med paprika, salt och peppar och servera biffar med färskost, vattenkrasse och citronklyftor.
Tips:
Istället för kikärtor kan du använda linser eller svarta bönor.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt