\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Blomkål- och kikärtssoppa
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Blomkål- och kikärtssoppa
skriv ut recept
Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
1 lök
1 äpple
Olja
1 blomkålshuvud
1 msk. Ras El Hanout (marockansk kryddblandning)
1 burk kokosmjölk
1 burk
Bonduelle
kikärtor (avrunnen vikt 265 g)
1 burk
Bonduelle
gourmet majs (avrunnen vikt 140 g)
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Salt och peppar
Dekoration: Färska böngroddar
Ingredienser för 4 personer
1 lök
1 äpple
Olja
1 blomkålshuvud
1 msk. Ras El Hanout (marockansk kryddblandning)
1 burk kokosmjölk
1 burk
Bonduelle
kikärtor (avrunnen vikt 265 g)
1 burk
Bonduelle
gourmet majs (avrunnen vikt 140 g)
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Salt och peppar
Dekoration: Färska böngroddar
Tillaga detta recept med:
Majs - 300 g
se produkt
Steg 1
Skär löken och äpplet i tärningar.
Steg 2
Skär blomkålen i buketter. Stek i olja i en gryta.
Steg 3
Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda under lock ca 8 minuter tills blomkålen är mjuk.
Steg 4
Mixa soppan och späd eventuellt med mer vatten.
Steg 5
Smaka av med salt och peppar.
Steg 6
Strö över färska böngroddar och servera.
Tips
Servera gärna soppan med lite limesaft.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...
Se receptet
Grillat bröd med krämig getost, basilika...
Se receptet
Löksallad med majs och dragonvinägrett
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Majs - 3 x 150 g
Lunch bowl quinoa - 250g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g