1. >Recept
  2. >Bakad quinoa med ricotta, purjolök och brödsmulor

Bakad quinoa med ricotta, purjolök och brödsmulor

Lätt
1 person
35 min.
Ingredienser:
för 1 person
2–3 purjolökar, ca 800 g

1 röd chili

¼ knippe oregano

10 kvistar timjan

2 burkar Bonduelle mini packs quinoa (avrunnen vikt 60 g x 2)

150 g ricotta

1 citron, rivet skal och saft

2–3 msk. pankoströbröd

Salt

Svartpeppar
Ingredienser för 1 person
2–3 purjolökar, ca 800 g

1 röd chili

¼ knippe oregano

10 kvistar timjan

2 burkar Bonduelle mini packs quinoa (avrunnen vikt 60 g x 2)

150 g ricotta

1 citron, rivet skal och saft

2–3 msk. pankoströbröd

Salt

Svartpeppar
  1. Steg 1
    Skär purjolökarna på längden och dela dem på två.
  2. Steg 2
    Finhacka chilin. Hacka oregano grovt och riv citronskalet på den fina sidan på ett rivjärn.
  3. Steg 3
    Rör ihop ricotta med quinoa, citronskal och -saft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Steg 4
    Lägg purjolökarna på en bakplåtspappersklädd plåt.
  5. Steg 5
    Fördela ricottan över purjolökarna, strö över chili och oregano och avsluta med pankoströbrödet.
  6. Steg 6
    Grädda i 200 grader i förvärmd ugn cirka 20–25 minuter.
Tips:
Rätten kan serveras som tillbehör till kött och fisk eller som självständig vegetarisk rätt.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt