\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Bakad quinoa med ricotta, purjolök och brödsmulor
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Bakad quinoa med ricotta, purjolök och brödsmulor
skriv ut recept
Lätt
1 person
35 min.
Ingredienser:
för 1 person
2–3 purjolökar, ca 800 g
1 röd chili
¼ knippe oregano
10 kvistar timjan
2 burkar
Bonduelle
mini packs quinoa (avrunnen vikt 60 g x 2)
150 g ricotta
1 citron, rivet skal och saft
2–3 msk. pankoströbröd
Salt
Svartpeppar
Ingredienser för 1 person
2–3 purjolökar, ca 800 g
1 röd chili
¼ knippe oregano
10 kvistar timjan
2 burkar
Bonduelle
mini packs quinoa (avrunnen vikt 60 g x 2)
150 g ricotta
1 citron, rivet skal och saft
2–3 msk. pankoströbröd
Salt
Svartpeppar
Steg 1
Skär purjolökarna på längden och dela dem på två.
Steg 2
Finhacka chilin. Hacka oregano grovt och riv citronskalet på den fina sidan på ett rivjärn.
Steg 3
Rör ihop ricotta med quinoa, citronskal och -saft. Smaka av med salt och peppar.
Steg 4
Lägg purjolökarna på en bakplåtspappersklädd plåt.
Steg 5
Fördela ricottan över purjolökarna, strö över chili och oregano och avsluta med pankoströbrödet.
Steg 6
Grädda i 200 grader i förvärmd ugn cirka 20–25 minuter.
Tips:
Rätten kan serveras som tillbehör till kött och fisk eller som självständig vegetarisk rätt.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Friterad kyckling med avokado-quinoacrem...
Se receptet
Sommarrisotto med majs, tomat och timjan
Se receptet
Grillad purjolök med svarta bönor, tomat...
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Lunch bowl quinoa - 250g
Majs - 300 g
Majs - 3 x 150 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g