1. >Sedan 1853
  2. >Till alla samarbetspartner – låt oss kultivera vårt samarbete

3 100 samarbetspartners och lika många inspirerande möten

Det finns vissa möten som är viktigare än andra. Möten som hjälper oss att växa, utvecklas, upptäcka något nytt och göra rätt val. Vi på Bonduelle är lyckligt lottade att inte bara har ett utan hela 3 100 inspirerande möten. Det är mötena med våra lantbrukare och samarbetspartners, män och kvinnor som vi har en nära och hållbar relation till, som bygger en ömsesidig tillit och respekt.

Men vad är egentligen en hållbar relation?

 

Ett givande och tagande!

Inte förrän var och en bidrar med det de har på hjärtat är det relation för utbyte och delning.

Hos Bonduelle är den modell som vi har byggt upp med våra lantbrukarpartners av största vikt eftersom den bidrar med mycket: möjlighet att säkerställa växtrotation som förhindrar utarmning av jorden, produktion på det mest optimala sättet för att undvika svinn, att planera den bästa sådden och säkerställa den bästa skörden sett till avkastning och kvalitet.

Det finns också fördelar för de lantbrukare som samarbetar med oss – partnerskapet med Bonduelle är ett löfte om fasta priser oberoende världens tillväxttakt, en rättvis ersättning och kunskapsdelning med 240 jordbruksingenjörer och -tekniker. För att garantera lantbrukarna både goda förhållanden och självständighet utgör deras omsättning i Bonduelle högst 20 procent av deras totala omsättning.

Innebär det att alla är glada och nöjda? Ja, men framförallt lojala. När en lantbrukare har tackat ja till att samarbeta med oss stannar hen kvar hos oss i genomsnitt sexton år globalt sett och tjugo år i Frankrike.

Närhet och delning: Näring för en hållbar relation

En nära relation kräver dagligt underhåll. Man måste finnas där för varandra och tillbringa tid tillsammans.

På Bonduelle insisterar vi på att vara fysiskt närvarande ute hos våra lantbrukare för att stödja och utbyta idéer och kunskap. Det är främst våra agronomiska rådgivare som har daglig kontakt med lantbrukarna. Dessa specialister i agronomi står vid lantbrukarnas sida för att ge råd om tillväxtstadier – om allt från sådd till skörd liksom kulturell och administrativ styrning. Deras roll är att överföra know-how och anpassa denna till lokala förhållanden genom utbyte och delning av kunskaper åt båda håll.

En annan höjdpunkt i samarbetet är "le Salon International de l' Agriculture". Varje år bjuder vi in ca 250 franska lantbrukare med familjer att besöka mässan och dela sitt arbete med oss.

Och viktigast av allt – dela våra gemensamma värderingar

Att vara partners handlar först och främst om att arbeta mot samma mål och ha gemensamma värderingar. Det är avgörande för oss: 96 procent av våra partnerföretag har undertecknat vår globala "Supply Charter" från 1996. Detta är ett dokument som förenar alla aktörer i gruppen i en gemensam förståelse för och acceptans av produktkvalitet, livsmedelssäkerhet och korrekt riskhantering.