1. >Recept
  2. >Tex Mex sallad med svarta bönor och chilimajs

Tex Mex sallad med svarta bönor och chilimajs

Lätt
4 personer
15 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 burkar Bonduelle Tex Mex svarta bönor (avrunnen vikt 260 g)

2 burkar Bonduelle Tex Mex chili majs (330 g)

1 mango

4 stora tomater

½ zucchini

2 avokado

½ salladshuvud

Ärtskott



Dressing:

2 msk riven lök

2 msk pressad citron

4 msk olja

4 msk hackad persilja

Salt och peppar
Ingredienser för 4 personer
2 burkar Bonduelle Tex Mex svarta bönor (avrunnen vikt 260 g)

2 burkar Bonduelle Tex Mex chili majs (330 g)

1 mango

4 stora tomater

½ zucchini

2 avokado

½ salladshuvud

Ärtskott



Dressing:

2 msk riven lök

2 msk pressad citron

4 msk olja

4 msk hackad persilja

Salt och peppar
  1. Steg 1
    Skölj de svarta bönorna och låt rinna av.
  2. Steg 2
    Rör ihop dressingen i en stor skål och blanda den med bönor och majs.
  3. Steg 3
    Skär mango och grönsaker i små bitar och blanda med bönor och majs.
  4. Steg 4
    Strö över ärtskott.
  5. Steg 5
    Droppa lite grekisk yoghurt blandat med vatten och vitlök över salladen före servering.
Tips:
Servera med tortillas som stekts spröda i olja. Smakar gott med en grillad laxbit.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...
  • Grillat bröd med krämig getost, basilika...
  • Små rostade morötter med majs, champinjo...