1. >Recept
  2. >Bönsallad med två sorters bönor, körsbärstomater, majs och avokadodressing

Bönsallad med två sorters bönor, körsbärstomater, majs och avokadodressing

Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)

1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)

2 dl vetekorn

200 g gröna bönor

200 g körsbärstomater, 2 olika sorter, röda och gula



Avocadodressing:

1/2 avokado

1 vitlöksklyfta

¼ knippe slätbladig persilja

2 dl naturell yoghurt

1 msk pressad citron

Salt

Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)

1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)

2 dl vetekorn

200 g gröna bönor

200 g körsbärstomater, 2 olika sorter, röda och gula



Avocadodressing:

1/2 avokado

1 vitlöksklyfta

¼ knippe slätbladig persilja

2 dl naturell yoghurt

1 msk pressad citron

Salt

Svartpeppar
  1. Steg 1
    Hacka persilja och vitlök grovt och blanda med avokado och yoghurt. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  2. Steg 2
    Koka vetekornen efter instruktionerna på förpackningen, häll av vattnet och kyl dem.
  3. Steg 3
    Rensa de gröna bönorna och koka dem i vatten i ca 1 1/2 minut, häll av vattnet och kyl dem.
  4. Steg 4
    Häll de röda kidneybönorna och majs i en sil och skölj dem i kallt vatten och låt rinna av.
  5. Steg 5
    Halvera tomaterna och blanda dem med vetekorn, majs, bönor och lägg upp på ett fat, servera med dressing.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Grillat bröd med krämig getost, basilika...
  • Tonfisksallad med gurka, röda kidneyböno...
  • Små rostade morötter med majs, champinjo...